Historien om Skowolter

H.C Wolter startede som bestyrer i skobutikken Bata, men lynhurtigt fandt han ud af, at hans ambitioner var større end det, derfor købte han i 1924 butikken i Ryesgade. Efter en større ombygning og fornyelse blev Bata til H.C. Wolter, men Bata var stadigvæk skomærket folk købte i butikken.

I 1960´erne overtog sønnen Kurt og hans kone Line Wolter butikken i Ryesgade. Det var dengang man bragte skoene ud til kunderne. Navnet blev ændret til SkoWolter.

I 1990 overtog sønnen Henrik Wolter forretningen, og her blev grundstenen lagt til den butik vi kender i dag. Sko skal være holdbare, smarte og passe til den enkelte fod og personlig. Sko må godt koste penge – Til gengæld skal kvaliteten også være i orden.

I 1990´erne havde Henrik Wolter etableret sig med fem fysiske butikker rundt omkring Århus og havde specialiseret sig i at føre små og store størrelser. Kvalitetssko, også til dem der bruger størrelser udover det sædvanlige.

I 1998 åbnede SkoWolter på nettet, og skowolter.dk var faktisk den første internetbutik i Danmark der solgte sko. Det er vi ret stolte af! I 2014 flyttede butikken fra Ry til Middelfart, hvor lageret og showroomet i dag hører hjemme.

1. oktober 2021 overtog Camilla Friis-Jensen butikken SkoWolter.dk af Henrik. Butikken lever videre i samme ånd som Henrik havde. Kvalitetssko i både store og små størrelser!

”Jeg er stolt af at overtage en butik som har rødder helt tilbage til 1924, og vi vil fortsat havde sko i alle størrelser. Jeg er allerede begyndt at købe en masse nye sko hjem som kommer på hjemmesiden så snart de lander på lageret. De første modeller er allerede kommet på hjemmesiden.”